with No hi ha comentaris

Rehabilitació d’habitatge al barri de Russafa (València)


 

 

Rehabilitació d’un habitatge en un dels últims carrers que van resistir a la gentrificació del valencià barri de Russafa. Quan es va adquirir l’apartament, encara Russafa era un lloc bulliciós durant el dia, colorit i variat, on convivien diferents cultures. L’animada vida en el carrer va fer que s’haguera de replantejar des del primer moment la distribució. Es va optar per mantenir la zona de nit en la façana principal, tal com estava en origen. El soroll disminuïa en caure el sol. D’aquesta manera es podria descansar.

La zona de dia quedaria a l’interior, orientada a sud-est i permanentment il·luminada a través d’un gran pati interior. Per a controlar la llum solar s’utilitzaria la clàssica persiana de lamel·les de fusta.

La resta de la disposició la va definir la peça del bany, un volum interior al voltant del qual es troben les altres estances.

Es va convertir aquest habitatge antic i compartimentat en un lloc que flueix, on cada funció té la seua zona acotada però on paradoxalment no existeixen o són mínimes les divisions. Així s’aconsegueix el màxim potencial que l’habitatge ofereix: una gran sensació espacial.

Any: 2004
Superfície: 110 m2
Promotor: Privat