with No hi ha comentaris

Rehabilitación de mas a Navajas (València)


 

 

A pocs metres de la via verda Ojos Negros, en la comarca valenciana de l’Alt Palància, es troba aquest antic mas que un dia va tenir bous, vaques i altres animals com a gallines, conills o paons.

Es recupera per al seu ús com a segona residència després d’anys en desús intentant que en rehabilitar-ho no es perda el seu caràcter.

Es dissenya la casa mitjançant un programa radial. El nucli central acumula un espai comú de distribució i serveis, i les zones d’estar i nit es disposen en totes direccions al voltant d’aquest.

Les instal·lacions es van organitzar en sectors per a poder optimitzar els recursos, segons els ocupants de la casa. L’aïllament de l’envolupant de l’edifici, va completar la part d’estalvi energètic.

La casa es va obrir al seu entorn, al jardí immediat i a les muntanyes. Es va introduir llum pertot arreu. Els buits que estaven es van deixar en memòria i els que es necessitaven es van obrir.

Ara la casa és la mateixa però diferent. Un lloc confortable i funcional on estar i poder triar fer-ho en solitud o en companyia.

Any: 2008
Promotor: privat
Superfície intervenció: 328,40 m2